dilluns, 9 d’agost del 2010

LA BIBLIOTECA PÚBLICA, UNA OPCIÓ TAMBÉ A L'ESTIU.



En temps d’estiu i descans, és agradable poder gaudir de la lectura. Llibres n’hi ha molts i per a tots els gustos. Biblioteques i llibreries ... estan al nostre abast.
Són molts els articles a la premsa, revistes...i diverses les campanyes en pro del foment de la lectura i que pretenen sensibilitzar a la societat de la importància de la lectura tant per a la formació com el mer entreteniment i activitat lúdica.
Recomanar-vos, doncs, l’ús de la biblioteca pública que teniu molt a prop vostre.

De fet, el Manifest de la Unesco ens diu que la biblioteca pública és un centre local d'informació que facilita tot tipus de coneixement i informació als seus usuaris.
Tots les grups d'edat han de trobar material adequat a les seves necessitats. Els fons i els serveis han d'incloure tot tipus de suports adients, tant en tecnologia moderna com en material tradicional. El fons ha de reflectir les tendències actuals i l'evolució de la societat com també la memòria de l'esforç i la imaginació de la humanitat.

I, entre les Missions que assenyala per a la biblioteca pública, cita:

- Crear i fomentar els hàbits de lectura en nens i nenes des dels primers anys;
- Donar suport tant a la formació individual i la formació autodidacta com a la formació acadèmica en tots els nivells;
- Donar oportunitats per al desenvolupament personal i creatiu;
- Estimular la imaginació i la creativitat dels nens i les nenes i dels joves;
- Facilitar l'aprenentatge en l'ús de la informació i dels mitjans informàtics per accedir-hi ....

Pel que fa a Linyola, la biblioteca Salvador Espriu posa a l’abast dels usuaris els diferents serveis bibliotecaris i les diferents seccions amb les seves activitats d’animació a la lectura. . Hom pot gaudir de la Secció de Revistes o Publicacions Periòdiques, de la Secció d’Informàtica amb accés a internet, amb accés a la biblioteca electrònica ..., de la Secció d’Audiovisuals, la Secció Infantil, la Sala de lectura ....

Qualsevol moment, però especialment en temps d’estiu i de vacances, és agradable poder gaudir amb la lectura d’un llibre o bé amb la visualització d’una pel.lícula. I amb l’avantatge que l’ oci creatiu fomenta la imaginació, enriqueix el vocabulari, amplia la capacitat de concentració i de crítica constructiva....

Agost, temps de vacances, temps per descansar i entretenir-se entre les pàgines d’un bon llibre. La biblioteca pública és, doncs, una opció per al temps de lleure, també a l’estiu .
I la biblioteca del vostre poble us convida a visitar-la , a fer ús d’ella aquest estiu . Com sempre, amb moltes novetats.

Bon estiu!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada