divendres, 15 de maig de 2015

Exposició -EL TEATRE CATALÀ INDEPENDENT (1970-1980)- COL·LECCIÓ DE CARTELLS DE CARLES GAUSACHS.

Del 13  al 27 de maig, l' exposició
a la biblioteca Salvador Espriu.
Durant la segona quinzena de maig,la biblioteca acull l'exposició"El  teatre català independent 1970-1980. Col·lecció de cartells de Carles Gausachs" que és una iniciativa de Serveis Territorials del Departament de Cultura a Lleida i l' Institut d' Estudis Ilerdencs-Diputació de Lleida.

Una mostra  que fa un recorregut per l'escena teatral catalana  de les dècades de 1970 i 1980 a través de cartells d'obres realitzades per companyies com Els JoglarsComediantsDagoll DagomTeatre LliureLa Fura dels BausEl Tricicle i La Cubana que han aconseguit renom internacional.


L'escena teatral catalana dels 70 és plena d'efervescència, és l'anomenat teatre català independent. Proliferen noves companyies, escoles professionals i nous espais de creació que permeteren recuperar un teatre en català i aconseguir una cultura en llibertat.

I amb aquesta selecció de cartells d' en Carles Gausachs, un home vinculat al teatre com a actor, professional i empresari-programador d'obres de teatre a Lleida i propietari d'un dels fons privats més extensos i complets de Catalunya i Espanya amb catorze mil cartells que esdevenen memòria viva del teatre, es pot copsar la vitalitat del teatre català dels setanta.

Com sempre, la biblioteca organitzant activitats culturals, educatives i 
d'esbarjo. Aquesta vegada, una exposició a l'entorn de la creació artística i la formació en el llenguatge o art escènic. Us hi esperem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada