divendres, 17 d’abril del 2020

De Sant Jordi 2020.

I·lustració d' Ignasi Blanch.

La celebració de Sant Jordi, aquest any, com ja sabreu, ha estat ajornada pel confinament decretat per l’ estat d’ alarma, arran de la malaltia del coronavirus. 

Els actes de presentació de llibres, espectacles i hora del conte s’ han vist obligats a posposar-los, també a la biblioteca.

Tot just avui, havíem de començar a escalfar motors inaugurant diferents exposicions així com l’ aparador cultural del mes.

Enguany, doncs, encarem un Sant Jordi inaudit i confinat, tot  esperant que, tan aviat es puguin restablir els serveis de la biblioteca, en les millors condicions de seguretat, la biblioteca torni a esdevenir l’ espai de convocatòria i trobada de sempre.

Sense dubte, amb moltes ganes de reprendre els actes posposats. Com que el professor i escriptor Francesc Foguet vingui a presentar el llibre “En primera persona”, que ha publicat recentment amb la filòloga Aïda Ayats, i que és un recull d’ entrevistes i declaracions de l’ actriu catalana Margarida Xirgu, un referent de la història del teatre català, espanyol i llatinoamericà.

També, que l’ escriptora Montse Barderi ens visiti a la biblioteca, per parlar de  “La memòria de l’ aigua”, aquesta novel·la sobre tres generacions de dones -àvia, filla i néta-, lluitadores i persistents, en un context de patriarcat, normes, restriccions, misèria, estereotips, silencis...  i que ha estat mereixedora del Premi Prudencia Bertrana.

I que els espectacles culturals tornin a escena, en l’ espai mateix de la biblioteca, amb la professionalitat d’ actrius i narradores  com Sandra Rossi i Silvia Palazón, que havien de  configurar el programa d'actes d'aquest Sant Jordi.

Salut,  llibres i cultura!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada