dimarts, 30 de novembre del 2021

2021/ Any Felícia Fuster. Exposició "A dins, a fora".



La biblioteca se suma a la celebració de l'Any Felícia Fuster, una de les 17 efemèrides assenyalades pel Govern català i a la qual s'ha adherit el Servei de Biblioteques.  

Felícia Fuster va ser poeta, traductora i artista plàstica, amb una obra que combina els diferents llenguatges  i que estableix vasos comunicants entre pintura i literatura, dos camins per avançar en l'art i l'experimentació. 

Nascuda a Barcelona el 1921, als trenta anys va instal·lar- se a París per prioritzar una carrera artística -pintura, escultura, collage- que sempre va combinar amb la creació poètica.  

L'art va ser una dedicació pública. En canvi,  l'escriptura la va desenvolupar privadament. Una obra poètica que va mantenir inèdita fins a la seixantena que és quan publica el seu primer poemari "Una cançó per a ningú i trenta diàlegs inútils":

I tot ho donaré i tot per res
només per veure't viure.
Quina fal·lera estranya
fa que m'ho jugui tot als daus d'un cor
enderrocat,
sabent que encara que guanyés
tot ho haig de perdre.

Per saber més de la seva trajectòria vital, literària i artística de l'autora, la biblioteca us proposa l'exposició "A dins, a fora", ideada per Lluïsa Julià, comissària de l'Any Felícia Fuster, dissenyada per Vellut i produïda per la Institució de les Lletres Catalanes amb la col·laboració del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada