divendres, 3 de maig del 2024

PRIMAVERA CULTURAL/2024. Tertúlia literària amb Iolanda Batallé.

El proper divendres, seguint amb el programa d'actes del Primavera Cultural, ens acompanyarà Iolanda Batallé, en una nova sessió de Lletres en Viu de la Institució de les Lletres Catalanes. 

Iolanda Batallé, llicenciada en Filologia Anglesa, va estudiar literatura a Berkeley,  també en Ciències de la Informació, és editora, professora i escriptora. 

Amb una gran experiència liderant equips, va dirigir l'editorial La Galera, en va fundar d'altres com Rata o Bridge, i va ser directora de l' Institut Ramon Llull.

També va treballar amb la Fura dels Baus, al Liceu, a l' Escola Oficial d' Idiomes, al Diari de Girona i, actualment, és directora de l'espai cultural i llibreria Ona Pau Claris. 

Com a escriptora, ha publicat diferents títols en narrativa, com "La memòria de les formigues", "El límit exacte dels nostres cossos", i "Faré tot el que tu vulguis" amb el que va guanyar el Premi Prudenci Bertrana/2013.

L'any 2021, publicava "Atreveix-te a fer les coses a la teva manera", un assaig on descriu una nova forma de liderar projectes i equips.

Molt activa a les xarxes socials, col·labora amb diferents mitjans de comunicació.  És col·laboradora  habitual del Més 324 a TV3.

I el passat mes de setembre, publicava la novel·la "Massa deutes amb les flors", amb el segell de Columna, i que serà la lectura entorn a la qual girarà aquesta propera tertúlia literària a Linyola.

L'acte és obert a tothom. Us hi esperem!

dijous, 2 de maig del 2024

Clubs de lectura en família. Últimes lectures del curs 2023/2024.

Us presentem les últimes lectures dels Clubs de Lectura en família per aquest curs 2023/2024 així com el dia de la trobada o dinamització.

Ja podeu fer les inscripcions a la biblioteca. 
Recordeu que les places són limitades!

CLUB DE LECTURA EN FAMILIA: "La bèstia del senyor Racine", conduït per Silvia Palazón.

 
"Club de Lectura amb família" amb Silvia Palazón.

Les recomanacions bibliogràfiques sempre són molt personals però les d'aquest trimestre, dins del -Club de Lectura en família-, sí podem dir han estat indiscutibles ja que han girat entorn a un dels autors i il·lustradors referents de la literatura infantil i juvenil, en Tomi Ungerer.

El passat dissabte, nens i nenes van gaudir amb el comentari de "La bèstia del senyor Racine". Una història divertida, que destaca com les coses més importants no haurien d'estar en venda.

Però més que l'argument, els infants van quedar sorpresos amb la jugada dels protagonistes, cal dir que els va cridar l'atenció com els trets biogràfics es reflectien en la seva obra. 

Això sí, van ser les il·lustracions les que van prendre tot el protagonisme. Sense dubte, es van quedar captivats per aquest seu toc atrevit, descarat , irreverent ...

Una vegada més, "Llegir ens fa créixer", llegir ajuda als infants a fer-se grans.


divendres, 26 d’abril del 2024

PRIMAVERA CULTURAL/2024. Club de lectura en família.


I demà dissabte, nova sessió de Club de lectura en família amb els lectors de 2n. i 3r. d'Educació Primària i a càrrec de Silvia Palazón.

Serà una interessant sessió entorn de l'escriptor Tomi Ungerer.

PRIMAVERA CULTURAL. Sant Jordi/2025. Visites escolars dels alumnes de l'Escola El Sitjar.

Ahir, vam acabar la presentació d'algunes de les novetats bibliogràfiques, que s'han incorporat a la biblioteca amb motiu de la celebració de Sant Jordi, entre els alumnes de l'Escola El Sitjar.

Una manera de seguir visibilitzant el llibre infantil, destacant-ne -en aquesta ocasió- llibres de ficció: contes d'imatges, àlbums il·lustrats, còmics infantils.

I és que, com sempre, seguim apostant per treballar conjuntament amb els centres educatius del poble.

dijous, 25 d’abril del 2024

PRIMAVERA CULTURAL/2024. Sant Jordi. Ens visiten els nens i nenes de la Llar d'Infants "El Sitjaret".



Dimecres, els nens més grans de la Llar d' Infants "El Sitjaret" van visitar la biblioteca dins dels actes de la setmana de Sant Jordi.

Una vegada més, els contes van ser els protagonistes!

PRIMAVERA CULTURAL. Sant Jordi/2024. Exposició de novetats infantils.


El passat mes de març, vam ser a la segona edició del Festival de Literatura Infantil i Juvenil "Lletra Petita" de Lleida, organitzat per la Paeria de Lleida i dirigit per la Biblioteca Municipal de Pardinyes i la llibreria El Genet Blau, comprant aquests títols bibliogràfics.

Una compra que s'emmarca en el programa del Servei de Biblioteques que dona suport a les diferents Fires del llibre que se celebra a Catalunya.

Més llibres per remenar, triar i llegir!