dijous, 17 d’octubre del 2024

CONTES, ÀLBUMS IL·LUSTRATS, CÒMICS ... NOVETATS DE LITERATURA INFANTIL.


Un any més, vam ser a "Encontats", en una nova edició del Mercat del Conte i el Libre il·lustrat de Balaguer, comprant tot un conjunt de títols gràcies al programa de Fires i Mercats del Departament de Cultura, a través del Servei de Biblioteques.

Més llibres per remenar, triar i llegir!

dimarts, 8 d’octubre del 2024

TARDOR CULTURAL/2024. Xerrada "Com és dins, és fora" a càrrec de Marta Vilamajó.


La programació de tardor continuarà amb la xerrada de Marta Vilamajó "Com és dins, és fora. Llibres que ens ajuden a endreçar la nostra vida".

L'any 2014, l'autora japonesa Marie Kondo publicava "La màgia de l'ordre", un títol que es va acabar consolidant en les llistes de llibres més venuts arreu, també en el rànquing de vendes del Gremi d' Editors de Catalunya. 

Molt s'ha parlat dels mètodes amb els que posar ordre al nostre entorn! De fet, s'ha seguit publicant sobre el tema.

El divendres 18 d' octubre, ens acompanyarà Marta Vilamajó, organitzadora professional d'espais, que ens parlarà de la seva experiència a partir dels llibres que la van ajudar a fer el seu viatge cap a l'ordre i el benestar, i amb la que ens vol convidar a aconseguir que els nostres espais esdevinguin més organitzats i harmoniosos.

Us hi esperem!

dilluns, 7 d’octubre del 2024

CLUB DE LECTURA INFANTIL. Llegim a Daniel Pennac en primera lectura.



Sempre des del lleure, els clubs de lectura tenen com a objectiu promoure la lectura, contribuir a construir un hàbit lector entre els nens i nenes a partir de les recomanacions bibliogràfiques de la conductor/a de l'activitat, i sobretot, convidar a gaudir amb el fet de llegir  i/o descobrir el plaer de la lectura.

Aquest curs, cal dir que estrenem un nou nivell de lectura, adreçat a infants d'entre 4t. i 6è. d'Educació Primària, i que també estarà conduït per Silvia Palazón.

Una dinamització lectora de sessions trimestrals que esperem animi als infants a participar-hi.

Començarem llegint Daniel Pennac, en una de les seves obres mestres "L'ull de llop". I és que seguim aquest itinerari lector al voltant de la figura del llop en la literatura infantil que ens proposa la narradora ens aquests primers mesos del curs.

Recordeu, com sempre, que cal fer les inscripcions a la biblioteca.

TORNEN LES SESSIONS DE "LLEGIR EN FAMÍLIA" AMB SILVIA PALAZÓN.

   


"Llegir en família" és una activitat conduïda per la narradora Silvia Palazón, l'objectiu de la qual és promoure l'hàbit lector en l'àmbit familiar, compartint lectures de llibres-àlbum.

Presentem, doncs,  les primeres lectures dels Clubs de Lectura en família per aquest nou curs 2024/2025, que també seran trimestrals, i que ens permetran seguir descobrint més títols, nous autors i noves històries.

La primera trobada, la dels petits lectors (infants entre I4 i 1r. Educació Primària) serà el darrer dissabte d'octubre i al voltant d'un dels àlbums il·lustrats de Grégoire Solotareff, "La màscara".

Els infants de 2n. i 3r. d'Educació Primària es retrobaran a la biblioteca el dissabte 16 de novembre, després de llegir "Gola de llop" de Fabián Negrín.

Us recordem que cal fer la inscripció de cada lectura a la biblioteca.

dimecres, 2 d’octubre del 2024

TARDOR CULTURAL/2024. Gisela Llimona presenta els seus "Divertits a Linyola.

El passat dissabte, també la biblioteca reprenia les activitats de dinamització adreçades als infants amb l'objectiu de seguir apropant el món dels contes, de la literatura infantil  i convidant a la seva lectura.


Gisela Llimona, narradora.


Així, nens i nenes van poder gaudir de la primera sessió de l'hora del conte de la temporada de la mà de Gisela Llimona.

Una professional de la narració i la interpretació que va encantar amb el seu repertori de contes "Divertits", tant als petits com a les seves famílies.

Quin cap de setmana!