divendres, 6 d’agost del 2010

SANT JORDI, DIA MUNDIAL DEL LLIBRE






Un any més, el 23 d’abril, es va celebrar a la biblioteca el Dia Mundial del Llibre i del Dret d’Autor, una data simbòlica per a la literatura universal – es commemoren la mort de Shakespeare i Cervantes i també de d’altres literats com Garcilaso de la Vega o el naixement de Maurice Druon, Vladimir Nabokov o Josep Pla -, que la UNESCO va escollir per retre homenatge mundial al llibre i als seus autors.

Va ser l’any 1995 i la idea va partir de Catalunya, on aquest dia és tradicional regalar una rosa al comprador d’un llibre. La voluntat d’aquest homenatge als llibres és animar , sobretot als més joves, a descobrir el plaer de la lectura i respectar la irreemplaçable contribució dels creadors al progrés social i cultural.

També la UNESCO crida a tots els autors , editors, llibreters, educadors i bibliotecaris, entitats públiques i privades, ONG i mitjans de comunicació d’arreu del món per tal que participin en aquesta festa mundial, i que s’afegeixin a les iniciatives que s’organitzen a llocs tan dispars com les Antilles Holandeses, Azerbaidjan, Burundi, Dubai; Jamaica, Egipte, Equador, Portugal, Quebec o Sudàfrica.

Sant Jordi és, doncs, una data marcada en vermell en el calendari de casa nostra (malgrat que avui no sigui dia festiu ): roses, llibres, dracs, contes... Afortunadament, cada vegada hi ha més persones que volen gaudir de les parades de roses, de les parades de llibres. De fet, des de la biblioteca es suggereix gaudir de la diada de Sant Jordi tot mirant i remirant el gran assortit de llibres ja siguin contes, còmics, llibres de cuina, novel.la, biografies... a les llibreries, biblioteques ..... més properes .

I per la seva part, la biblioteca va fer Diada de Portes Obertes amb la tradicional Exposició de Novetats, ja siguin bibliogràfiques com audiovisuals.

I per tal de fer-ne difusió, es va editar la Guia de Novetats de Sant Jordi -2.010.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada