dilluns, 9 de setembre del 2013

COMENCEN LES ACTIVITATS DE LA TEMPORADA TARDOR-HIVERN …

Iniciat el mes de setembre i a punt d' estrenar el nou curs escolar 2013-2014, comença el compte enrere pel que fa a les activitats de promoció de la lectura de la biblioteca.

Us avancem, doncs, que l' agenda d' activitats presentarà, des de finals de setembre  i durant tota la primera quinzena d' octubre, una primera exposició amb el títol "Simone de Beauvoir", feminista i escriptora".

La mostra, que s' emmarca també en l' acord de col.laboració entre el Servei de Biblioteques i l' Institut Català de les Dones (ICD), proposa un trajecte per la vida i l' obra d' aquesta filòsofa i escriptora.


Simone de Beauvoir ha estat una de les figures més destacades dels canvis socials protagonitzats per les dones i el feminisme i va ser una de les intel.lectuals més visibles i influents des dels anys 1940 fins a la seva mort, l' any 1986. Es va convertir en un model de conducta, o millor, en un antimodel respecte als paràmetres tradicionals per a moltíssimes dones.

El seu enfrontament a les convencions dominants va provocar debats apassionants que, encara avui, a cent anys del seu naixement, generen reflexions i polèmiques.


 Comencem, doncs, amb una nova exposició que és un convit més a la lectura. Bona rentrée!.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada