dissabte, 21 de febrer de 2015

VISITA ESCOLAR D' ALUMNES DEL CEIP EL SITJAR

Ahir, mentre es presentava - l'Any de les Biblioteques -, que commemora el centenari de les primeres biblioteques de Catalunya, al Palau de la Generalitat amb un acte encapçalat pel president Mas,  alumnes de l' Escola de Linyola, dins el seu projecte - Patrimoni de Linyola - coneixien una mica més de la trajectòria i vicissituds de la biblioteca pública del  seu poble.

Linyola té biblioteca des de fa més de quaranta anys. El  7 de desembre de 1966, s' aprovava la creació de la biblioteca municipal que era inaugurada un any més tard.

I l'any 1986, un cop construït l' actual edifici socio-cultural, gràcies a un conveni amb el Departament de Cultura, es creà el Centre de Lectura Salvador Espriu que entrava a formar part, aleshores, de la Xarxa de Biblioteques de la Generalitat i que s' inauguraria l' any següent.

Aprofitant, doncs, les efemèrides del moment, els explicàrem l' origen d' aquesta Xarxa de Biblioteques de la Generalitat. O sigui, de com la Mancomunitat (1914) modernitzà el país, entre d'altres,  amb un sistema de biblioteques gràcies al Projecte de creació d'una xarxa de biblioteques  populars . Projecte  que fou redactat per Eugeni d' Ors, intel·lectual i polític de gran rellevància i membre del Consell d' Investigació Pedagògica, comissió a qui fou encomanada la iniciativa.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada