dilluns, 14 de desembre del 2015

CLAUSURA DE L' -ANY DE LES BIBLIOTEQUES- A LES BORGES BLANQUES.


En un acte entranyable, presidit per les principals autoritats, es descobria la placa en homentage a Maria Lois, bibliotecària i filla de Les Borges, i de la que el seu alcalde, Enric Mir, destacà el seu important rol en un context advers i que tan bé reportà en pro dels serveis bibliotecaris de la ciutat.

Seguiren els parlaments: - Teresa Mañà ( bibliotecària i professora a la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona) va fer una interessant aportació històrica de les biblioteques pioneres, de les biblioteques de la Mancomunitat. Destacà el gran treball d'Eugeni d'Ors i Jordi Rubió en la implementació d'aquell sistema bibliotecari l'essència del qual és, avui, encara vigent a les biblioteques actuals. I - Carme Fenoll (cap del Servei de Biblioteques) aportà una reflexió a l'entorn de la biblioteca pública del passat , destacà el compromís social i cultural tant del personal, de les autoritats  i de la comunitat i recomanà la necessitat de teixir complicitats, de continuar treballant entre tots en pro de la biblioteca pública.

I ja que parlem de treball, felicitar des d'aquí a les companyes de les Garrigues pel seu projecte comarcal - Biblioli-.

El punt i final el posaren les actrius Mariona Font i Olga Cercós amb la -Lectura dels Dietaris de les bibliotecàries de la Comunitat - i que diuen tant del dia a dia a la biblioteca.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada