dilluns, 9 d’octubre del 2023

Felip Gallart i Vicent Lladonosa presenten el seu estudi d'investigació sobre el "Presidi de Montclar" a Linyola.

Felip Gallart i Vicent Lladonosa

Interessant vetllada, el passat divendres, a càrrec de Felip Gallart i Vicent Lladonosa sobre el seu darrer estudi d'investigació referent al "Presidi de Montclar" i amb presentació d'Esteve Mestre,

Compartim algunes de les idees que es van comentar:
- La construcció del Canal d'Urgell és la història de la transformació més profunda que mai s'ha dut a terme en un territori de Catalunya.
- És el relat d'un triomf en un context d'adversitats i el túnel de Montclar n'és l'obra emblemàtica. Una construcció meravellosa que mai es dirà prou!
Presentació d'Esteve Mestre.
- Una epopeia de treball on els presidiaris en van ser protagonistes principals. I som hereus i deutors dels nostres avantpassats! Com va dir Walter Benjamin "Ës una tasca àrdua honorar la memòria dels éssers anònims que la de les persones cèlebres. La construcció històrica es consagra a la memòria dels qui no tenen nom"


Si voleu aprofundir en el tema, us animem a llegir el llibre, publicat amb el segell de Pagès Editors, amb el títol "El presidi de Montclar. Els reclusos en la construcció del Canal d'Urgell".

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada