divendres, 3 de novembre del 2023

ANY JOAN ORÓ/2023. Conferència "Joan Oró, de la fleca a l'origen de la vida".



La primera meitat del segle XX va ser un període molt important en la història de la ciència. I un dels investigadors que en va ser capdavanter va ser el bioquímic català de Lleida, Joan Oró.

Aquest 2023 es celebra el centenari del seu naixement i, per aquest motiu, la Generalitat de Catalunya ha declarat oficialment Any Joan Oró. 

Biblioteques de diferents municipis de Lleida s'han adherit a la celebració de l'efemèride per donar a conèixer la figura del científic a la ciutadania.

Entre les iniciatives, impulsades pel Servei de Biblioteques i la Central de Biblioteques de Lleida amb el suport de la Fundació Joan Oró, el Museu de l'Aigua de Lleida i el Parc Astronòmic del Montsec, destaquen la compra d'una bibliografia bàsica sobre l'autor i sobre astronomia, i diferents actes. 

A Linyola, ja podeu consultar l'exposició de les novetats esmentades. 

I pel que fa a activitats, el proper divendres 10 de novembre, Josep Mallol, president de la Societat Astronòmica de Lleida, impartirà una xerrada  que amb el títol "Joan Oró, de la fleca l'origen de la vida amb humilitat i saviesa", ens parlarà de la seva trajectòria professional així com de la seva contribució a la ciència, que ha inspirat a generacions posteriors de científics.

Us hi esperem!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada