dijous, 18 de juny del 2009

LA BIBLIOTECA AMB EL FOMENT DE LA LECTURA


El foment de la lectura és un dels objectius bàsics de la biblioteca pública però també de moltes altres institucions, agents o empreses que directa o indirectament s’hi relacionen.
Així, els projectes “ Llegir ens fa més grans “ i i “ M’encanta llegir “ del Club Super 3 ... ( Més informació a Pla de foment de la Lectura del Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació )... o inclús els blocs, per exemple, el de les biblioteques escolars de la Ribera d’Ebre amb les seves propostes d’animació lectora i el de la fundació Bromera amb el seu programa d’activitats de promoció de l’hàbit lector. Tots ells pretenen, des de diferents perspectives, contribuir a consolidar aquest objectiu.

Tot això, perquè creiem que disposar d’una bona competència lectora resulta fonamental en l’actual societat del coneixement i perquè pensem que són clarament millorables, ens plantegem com a repte diari, un augment dels índexs de l’hàbit de lectura, en qualsevol tipus de suport, així com consolidar tot un seguit de mesures, orientades a facilitar l’accés a la lectura a tot el públic en general.

A Linyola es realitzen diferents accions, principalment en entorns habituals de lectura, com són l’escola i la biblioteca.

Des de la biblioteca, impulsem activitats d’animació a la lectura (exposicions, hora del conte, xerrades...), parlem de les novetats en tot tipus de suport ( àlbums il·lustrats, novel·la, dvd’s, revistes...), fem ressò de les estadístiques anyals ( pel que fa a usuaris de sala, de préstec, total documents prestats...)... entre d’altres.
Pretenem arribar a totes les edats i satisfer interessos diversos. I més enllà dels serveis tradicionals ( com ara el préstec i el de consulta a sala), se n’hi han incorporat de nous, com la incorporació de les noves tecnologies de la informació i la comunicació.
La biblioteca Salvador Espriu (que també pertany a la Xarxa de Telecentres de Catalunya, amb l’objectiu de minimitzar el risc de fractura digital i fomentar l’ús de les TIC en tots els àmbits de la societat, a fi d’assolir estàndards europeus) ha passat a disposar i, per tant, oferir als seus usuaris, dos nous ordinadors en la seva Secció d’Informàtica gràcies a la Direcció General de Biblioteques.
Destacar de l’activitat diària, i a mode d’exemple, com la lectura de premsa per internet, les connexions a reds socials com facebook, twitter...., les consultes dels correu electrònic personal...són una realitat quotidiana per a molts usuaris que dóna resposta a una demanda cada cop més extensa.

I no acabem aquí. Continuarem parlant de foment de la lectura però en els propers dies. Avui ens acomiadem desitjant-vos bon estiu i bona lectura !.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada