divendres, 15 de juliol de 2011

DE L'EXPOSICIÓ " 100 ANYS D'EN MASSAGRAN "
"Les aventures extraordinàries d'en Massagran" és probablement el llibre més conegut i reexit de la literatura infantil de Josep Maria Folch i Torres. Va ser publicat en forma de fulletó a " En Patufet" l'any 1910 amb dibuixos de Junceda i es va convertir en un gran èxit, en un fenòmen de masses que no tingué comparació en el seu temps.


Un èxit que encara perdura perquè ho hem pogut comprovar amb el públic infantil que ha vingut a veure l'exposició. Així, tots els alumnes del CEIP "El Sitjar " de Linyola han pogut gaudir amb els desoris, les trifulgues i les peripècies de l'inquiet i aventurer Massagran.


Una exposició, doncs, que ha permès treballar valors com l'amistat, el respecte i l'ajuda mútua, la simpatia ... alhora que ha afavorit un context de diversió, propi de les historietes del còmic.


I una exposició que ha permès retre un petit homenatge tant a la revista " En Patufet ", la primera de caire infantil en català i que va aconseguir arribar a totes les classes de la societat catalana, on era llegit per petits i grans, com a l'escriptor Josep Mª Folch i Torres que va trencar esquemes amb l'originalitat del seu personatge, en Massagran, amb el seu particular to humorístic, amb la modernitat del seu llenguatge...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada