divendres, 15 de juliol de 2011

DINAMITZACIÓ DE LA LECTURA A LA BIBLIOTECAHom sap que la biblioteca pública treballa bàsicament amb l'objectiu de millorar l'hàbit i la competència lectora entre la població, amb el convenciment que la lectura és una eina de pogrés nacional i de cohesió social. De fet, les biblioteques públiques tenen el compromís d'assegurar a tots els ciutadans el dret d'accés a la lectura i a la informació al llarg de tota la seva vida.


És per això que, i en els darrers anys, s'han anat desenvolupant diferents accions de foment a la lectura. A Linyola, la biblioteca ha apostat per les exposicions monogràfiques.


I és que la biblioteca pública, integrada ja com un element més en la denominada " societat educativa" ( una societat basada en l'adquisició i actualització constant dels coneixements per tal que cap individu quedi al marge), s'enfronta al repte d'ampliar l'abast de la seva funció formativa després de constatar també les possibilitats de les noves tecnologies de la informació.


Es va començar el curs escolar amb l'exposició " El Món de Màrius Torres. Un viatge des de la realitat cap a l'interior " amb la que petits i grans van gaudir de la poesia de l'autor lleidatà i, per tant, amb la que es va trencar el tòpic de què poesia no sembla rimar amb biblioteca.


Va seguir la "XI Setmana del Libre Infantil i Juvenil a les Terres de Ponent " amb la que els nens van gaudir dels contes, la lectura i la imaginació perquè des de la biblioteca es pensa que cal cuidar la lectura però també la imaginació.


I com a cloenda a les activitats d'animació a la lectura, abans de les vacances d'estiu, la biblioteca ha acollit l'exposició " 100 anys d'en Massagran " amb la que molts nens han passat una bona estona descobrint i llegint les aventures d'en Massagran i amb la que s'ha difòs la lectura del còmic en general.


Cal seguir, doncs, treballant aquesta línia de dinamització tant dels lectors habituals com potencials i d'integració dins la xarxa cultural de la comunitat, per tal que els nens, els adolescents i el públic, en general, associïn la biblioteca pública amb oci i lleure, informació i educació.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada