dimarts, 20 de març del 2012

ELS ALUMNES DE CICLE SUPERIOR DEL CEIP EL SITJAR VISITEN L’ EXPOSICIÓ D’ALFONSO ZAPICO.


Amb els alumnes de 5è. del CEIP EL SITJAR

Els alumnes de cicle superior del col.legi de Linyola han visitat l’ exposició d’ Alfonso Zapico.

Certament, la mostra els ha permès dur a terme una reflexió sobre la lectura de la imatge narrativa centrada en el còmic. Els alumnes s’han sorprès de la quantitat d’ informació que s’hi pot amagar darrere aquestes historietes.

D’ entrada, nens i nenes van gaudir amb les aventures d’ en Bertenev . Un profesor d’ aspecte fràgil, barbut, miop i maldestre que es veu lluitant en una guerra, la“ La Guerra de Crimea ” però alhora en una lluita personal contra la ignorància, l’estupidesa, la ira… Tot i no seguir el patró d’ heroi o heroïna al que darrerament ens estem acostumant, en Bertenev ha caigut simpàtic a aquest públic infantil per la seva manera de lluitar ja que ho fa amb la paraula, la conversa, el sentit comú, el saber, la cultura, i des de la senzillesa.

Però, nens i nenes van seguir amb tant o més interès les imatges de “ Café Budapest “; de com les conseqüències del repartiment de Palestina per part de l’ Assemblea de les Nacions Unides , la creació de l’ Estat d’ Israel i el desencadenant conflict bèl.lic afecten als protagonistas d’ aquest Cafè.

I sobretot, es van posar en la pell d’ un dels protagonistas de Cafè Budapest, Sherintza – la mare del protagonista principal -el violinista, Chaskel – quan li explica al seu fill la seva experiència viscuda al camp de Birkenau, al que va ser deportada amb el seu marit.

Per acabar, nens i nenes van seguir la vida d’aquest escriptor irlandès que és Jamés Joyce , el protagonista de les darreres reproduccions i que pertanyen a la tercera novel.la gràfica d’en Zapico.

Amb “ Dublinés “, una obra plena de detalls i matisos, es van anar succeint diferents comentaris  sobre les aventures, ciutats( Dublin, Trieste, Paris, Zurich) de la vida d’un autor que va deixar empremta.

Unes visites escolars , doncs, que han permès entendre la importància d’ aquest autor del còmic que, en decantar-se per la temática histórica, motiva fàcilment als seus lectors a conèixer més sobre el tema que s’explica. I com el còmic esdevé una interessant proposta de lectura, una lectura de literatura de qualitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada