dimarts, 26 de febrer del 2013

IMATGES DE LES VISITES ESCOLARS DEL CEIP EL SITJAR A L' EXPOSICIÓ "ESCRIURE EN TEMPS DIFÍCILS".

ESCRIURE EN TEMPS DIFÍCILS. VISITES ESCOLARS CEIP EL SITJAR 017ESCRIURE EN TEMPS DIFÍCILS. VISITES ESCOLARS CEIP EL SITJAR 018ESCRIURE EN TEMPS DIFÍCILS. VISITES ESCOLARS CEIP EL SITJAR 002ESCRIURE EN TEMPS DIFÍCILS. VISITES ESCOLARS CEIP EL SITJAR 029ESCRIURE EN TEMPS DIFÍCILS. VISITES ESCOLARS CEIP EL SITJAR 013ESCRIURE EN TEMPS DIFÍCILS. VISITES ESCOLARS CEIP EL SITJAR 011
ESCRIURE EN TEMPS DIFÍCILS. VISITES ESCOLARS CEIP EL SITJAR 015ESCRIURE EN TEMPS DIFÍCILS. VISITES ESCOLARS CEIP EL SITJAR 020ESCRIURE EN TEMPS DIFÍCILS. VISITES ESCOLARS CEIP EL SITJAR 031ESCRIURE EN TEMPS DIFÍCILS. VISITES ESCOLARS CEIP EL SITJAR 006

Divendres passat, els alumnes de Cicle Superior de l’ Escola “El Sitjar” van visitar l’ exposició “ Escriure en temps difícils “.

D’ entrada, el reportatge fotogràfic - que recolza la mostra - va atreure de seguida l’ atenció dels nens o nenes. A partir d’ aquí, es va fer un recorregut en dues parts.

Com l’ exposició comença oferint una introducció al context dels quatre escriptors homenatjats, es van comentar i interanviar impressions sobre: - la Generalitat Republicana, - la Guerra Civil, la postguerra i l’ exili, el noucentisme i l’ Escola Moderna…. ja que els nens havien treballat previament el tema amb els seus professors.

A continuació, els nens i nenes van fer un tomb per la vida i obra dels diferents autors.

Començant pel polifacètic Avel.lí Artís Gener i , després de parlar de les seves il.lustracions i caricatures, dels seus articles periodístics, de les seves traduccions, de la seva habilitat en explicar memòries i anècdotes i dels seus èxitosos crucigramas a “ La Vanguardia “ , van divertit-se tot escoltant el conte “ L’ ós que menjava carxofes i jo “.

Del gran contista català del segle XX i precursor del “ realisme màgic “ en l’ escenari internacional, Pere Calders, els va encantar el conte de “ Raspall “ . Diferents alumnes i també la Marta, de "Down Lleida" i que està de pràctiques a la biblioteca, van llegir alguns contes dels “ Quaranta-quatre contes (molt) breus “ . Tots vam disfrutar amb el to humorístic i irònic de l’ autor.

De Josep Ferrater Mora , el filòsof cátalà de més projecció internacional del segle passat, i que va copsar la manera de ser dels catalans mitjançant el seny, la ironia, la mesura i l’ obra ben feta, van poder consultar el seu “ Diccionari de Filosofia “.

I gràcies a Joan Sales, el creador de la pimera de les grans novel.les de la postguerra, es va poder parlar de la importància del paper dels editors en tant que, a més de geni literari, fou descubridor de genis literaris com Mercè Rodoreda, Màrius Torres…

Una exposició que, a partir d’ una commemorarció literària, va ser una interessant oportunitat o una excusa perfecta per descobrir i reviure l’ obra d’ aquests autors, especialment els contes d’ en Tísner i Calders.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada